Besturingstechniek

Elke besturing begint met het kiezen van het juiste type oplossing voor het probleem. Wij kunnen zowel in vroeg stadium van uw ontwerp proces tot wanneer alles al opgesteld staat meedenken over de juiste, of combinatie van, oplossing.

Hardware engineering

Uw wensen vertaald naar een elektrotechnisch schema. Onze engineers bijten zich vast in uw vraagstuk om te komen tot het technisch ontwerp met de geschikte hardware.

Software engineering

Leg de werking van uw proces of machine in de handen van onze engineers. Van functioneel ontwerp tot het schrijven en testen van de bijbehorende PLC-software, wij maken het voor u!

Paneelbouw

Elke besturingskast krijgt van ons de benodigde liefde en aandacht. Met ons modern ingerichte productieproces bouwen we voor u de besturingskasten van hoogwaardige kwaliteit en afwerking. 

Machinebekabeling

Het werk stopt voor ons niet bij opleveren van de besturingskast. Onze monteurs komen bij u op locatie om de bekabelingssystemen aan te leggen, uiteraard volgens de geldende normeringen en richtlijnen. 

Aanpassing & integratie

Van het vervangen van één enkele module tot het ombouwen van een volledige besturing: we inventariseren, specificeren en voeren de werkzaamheden uit. Bij ons in de werkplaats, of bij u op locatie!

Ondersteuning bij storing

Heeft u onverhoopt problemen met uw proces- of machinebesturing? Onze service-engineers staan elke dag voor u klaar om te helpen met voorkomende storingen en andere vraagstukken!


Schakeltechniek

Wij proberen ten eerste altijd uw besturingsvraagstuk te vereenvoudigen om zo te kijken of we het volledig met schakeltechniek op kunnen lossen. Dit maakt eenvoudige oplossingen goedkoper dan met een digitale schakeling en maakt met name de service een stuk eenvoudiger nadat een machine of installatie in gebruik is genomen.

PLC besturingen

Wanneer de functionaliteit te complex wordt voor conventionele schakeltechniek bieden digitale programmeringen uitkomst. De belangrijkste componenten hierin zijn beter bekend als PLC's, programmeerbare regelaars of gedistribueerde regelsystemen. Ook hierin bekijken we aan de aard van het probleem en welke systemen al operationeel zijn, wat de juiste oplossing wordt om aan te sluiten.

Geïntegreerde systemen

Bij grote besturingsvraagstukken is de oplossing vaak om een extra laag van besturingssysteem over de lokale besturingen heen te maken. Deze systemen, met ieder hun eigen functie zoals SCADA, MES en ERP, bedienen wij graag met de juiste besturingsfaciliteiten op de machine of installatie.


Paneelbouw en aanvullende diensten

Heeft u zelf al een besturingsoplossing ontworpen, en moet deze alleen nog gebouwd worden door een professional?
Kijk dan bij onze paneelbouw en engineerings activiteiten