Paneelbouw

Om de nodige besturingselementen voor een machine of installatie aan elkaar te verbinden maken we zogenaamde besturingspanelen. Dit stuk hardware met eventueel software maakt dat een bouwwerk ook echt gaat werken.

Dat maken werken, dat is onze specialiteit. Hieronder proberen wij uit te leggen wat daar allemaal bij komt kijken, en waar we u ook dus graag mee zouden kunnen helpen

De juiste materialen

De juiste materialen betekent niet alleen het juiste type van het merk volgens tekening, maar ook dat daadwerkelijk dit onderdeel voor het project ontvangen is, en in de staat zoals je het mag verwachten. Daarmee begint kwaliteit en kan het bouwproces efficient verlopen.

Mechanische bewerkingen

Naast de benodigde gaten voor knoppen en displays in de kast, kan het zijn dat u er ook pompen of pneumatiek in of rondom de kast wilt hebben. Of misschien moet de kast op een bepaalde manier bevestigd worden en kunnen we hier nu de nodige voorbereidingen voor treffen. Natuurlijke doen wij deze bewerkingen waar mogelijk het liefst op een moderne computergestuurde manier.

Opstellen en bedraden

Het opstellen van alle benodigde componenten in de kast doen wij zorgvuldig zodat het geheel er later overzichtelijk uit blijft zien. Het bedraden doen wij volgens ons vast procede op ons daarvoor speciaal ingerichte werkplekken. Zo kunnen wij maatwerk op eenzelfde manier blijven uitvoeren.

Codering, labeling en documentatie

De codering zorgt er voor dat in combinatie met het schema dat, wij altijd in de kast meeleveren, altijd goed terug te vinden is hoe de besturing in elkaar steekt. deze codering kunnen we houden bij componentcodering, tot adercodering en meer in overleg met de klant. 

Wij testen, wij laten keuren en u mag komen afnemen

Naast functionele testen doen wij al onze besturingspanelen elektrisch testen volgens de normen van toepassing, zoals de NEN-EN 60204. Indien u dat wilt kunnen wij een inspectie door derde bij ons in het project mee nemen, alvorens u uiteindelijk het werk bij ons af neemt. De protocollen hiervoor kunnen wij met u in overleg opstellen voor de juiste verwachting van de inspecties.

As-built, verpakt, bij u

Wij zien ons als onderdeel van uw organisatie om uw werk compleet te maken.  Wij maken tenslotte altijd een deel van uw complete machine of installatie. Daarbij proberen we zo praktisch mogelijk met uw werkwijze mee te gaan. Dus als het gaat om hoe de kast er uit moet zien, of er al kabels voorbereid aan moeten zitten, of volgens een bepaalde planning op de machine bekabeld, wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.


Machinebekabeling, ingebruikstelling en service

Niet onze focus, maar als dit een klein deel van het werk beslaat zijn wij er natuurlijk ook bij gebaat dat de besturing netjes op zijn plaats komt. Dus als we dit doen, doen we dit ook met net zo veel zorg als het paneelbouwen zelf. kijken bij onze andere activiteiten om u geheel te ontzorgen.